Nymfparakiten Pelle
På min son Anders födelsedag 20 augusti 2008 efter fikat hemma hos honom åkte vi och hämtade nymfparakiten Pelle
När vi kom hem och stälde hans bur i köket hörde Hugo och Pelle att vi kom hem och att det fanns en till parakit hemma. Vilket liv det blev på dem, de skrek och klättrade på gallerdörren för att komma till varandra.
Vi ställe den Pelles bur till de andra och de satt och iaktog varandra under ivrigt tjattrande och visslande.
Jag gick ned till dem med en kopp kaffe och en mjuk kaviarsmörgås och alla tre tog av smörgåsen, Pelle genom burgallret, Nisse lite avvaktande men Hugo bar nästan påflugen och käkade villt av brödet.
Natten blev lugn och fåglarna fick sova i sina egna burar men tids nog tänker jag att de ska få dela på en bur nattetid.

Torsdag den 21/8
Det går fint med Pelle och nu är han ute med de andra två.
Fredag den 24/10 2008
Pelle trivs som fisken i vattnet med de andra två. Bästa kompisen är ändå Nisse men de kan även hacka om någon sätter sig för nära.
Det hände en olycka med Pelle för ett tag sedan, han krockade med altandörrens fönsterruta så nu har vi ett avtryck av han på glaset, tills vi putsar det :-)
Fåglarna var lösa och tydligen blev de skrämda så att det blev panikflygning, det small ordentligt och Pelle hamnade på golvet lite yr i skallen och det låg dun och fjädrar runt han.
Det visade sig att oranga fjädrarna runt örat hade lossnat och man såg hörselgången. Men han piggnade snabbt till och var sig själv igen efter en stund så det gick nog bra ändå.

Det är skapliga flygare te tre när de kommer susande i huset genom köket och jag har satt upp varningsskyltar för lågt flygande fåglar. :-)


Tre parakiter på en pinne
Pelle i mitten, Hugo till vänster och då Nisse till höger, tror jag :-)


Åter överst på sidan.