Katten Gunnar af Rengård.


Tjenamoss, eller måssa måssa alla mänskobarn som Nicke säger.

Det som skiljer mig från andra katter är att jag själv valde min husse o matte. Det gick nämligen till så här att där jag bodde långt ute på landet bland en massa andra sådana som jag, ja och så tre mammor, kattmammor alltså.
Jo det fanns både husse och matte samt småmattor :-) och lillhusse där. Nåja jag och några syskon sprang lite för långt ut i skogen, ruskigt långt men min mamma va med, men så upptäckte vi att vi inte hittade hem igen. Det blev kväll och då såg jag att det lyste i en stuga så jag sprang dit för jag va så ruskigt hungrig, ute på altan satt min nya matte det såg jag direkt för det riktigt lyste runt om henne, hon satt ute och rensade blåbär i mörkret med en golvlampa bredvid sig ;-)
Så jag gick försiktigt fram och strök mig mot hennes ben så att hon inte skulle bli rädd men hon sa bara att vilken liten en du va och var kom du ifrån?

Jag blev inburen till min nya husse som direkt föll för min skönhet, sen gick matte iväg till grannen och frågade om jag bodde där men dem ville inte ha in mig i sin stuga utan sa att den kommer väl från huset nere i kurvan.
De ringde och berättade var jag var men den natten fick jag sova inne hos husse och matte som gav mig en halv grillkorv att äta fast egentligen va jag inte så hungrig men det va gott ändå.
Jag kände att det luktade konstigt där och kissobajslådan jag fick låna luktade också konstigt, det va kanin berättade husse men han va inte där nu så jag fick låna den lådan.
Dagen efter låg jag bara och njöt ute på altan i en stol då jag inte åt lite mat, korv och leverpastej va allt som bjöds på förutom mjölk o vatten förståss.

På dagen kom gamla husse och hälsade på och jag fick bo kvar här om jag ville, åtminstone till dagen efter för husse och matte ville fundera sa de, konstigt nog.
Lillmatte kom och lekte och kelade med mig en stund men hon va inte ledsen att jag ville flytta för hon hade fler av mina syskon fast några var fortfarande borta och det va ungefär tre kilometer hem för en fågel att flyga.
Lillhusse Anders kom förbi och lekte med mig en stund ute på gräsmattan, och vem vet, kanske vill jag bo hemma hos han och Linnéa sedan.
På kvällen kom min mamma och ett syskon förbi fast de ville inte komma in även om matte o husse försökte få in dem i värmen men de sprang ut i skogen igen, hoppas i alla fall att de har kommit sig hem igen för det är synd om syskonen om de ska springa runt ute i skogen när det är så skönt inne i värmen och med god mat i skålen.
Husse och matte packade ihop alla saker till den där hemska saken som brummar, bilen kallade de den och den skulle jag få åka i senare, jag fick sitta på en kudde i mattes knä.

Jag blev orolig då jag såg mitt förra hem åka förbi fönstren och då jamade jag, sen hoppade jag över i baksätet där jag satt och surade en stund. Sen lockade den mjuka kudden så jag hoppade fram och låg i den hela vägen in till stan.
När husse bar ut mej ur bilen blev jag väldigt rädd och rymde in i grannens cykelbod och gömde mig för allt va SÅ obekant för mig och husse kom efter och drog ut mig i bakbenen just innan jag han krypa in under en massa grejer som låg där.
Väl inne blev jag mottagen av alla småhussar och mattar och det kvittrade överallt av godsaker fast det sa husse ifrån att dem fick jag inte röra, och det tror han jag tänker lyda haha.
Så nu bor jag här och jag trivs jättebra men den där stora vita kaninen är jag rädd för, han kommer säkert att äta upp mig om han nu inte va instängd i en bur mest hela tiden. Tyvärr är småfåglarna det också och de stora är jag lite rädd för också men vänta tills jag blivit större.
Husse har gett mig namnet Gunnar af Rengård, det där sista är för att det va där jag träffade dem säger han.

Nu kommer några bilder av mig.

Gunnar sover på Jans arm.
Här ligger jag och sover på husses sköna arm.

Gunnar kikar genom staketet.
Kollar på något som rör sig ute på åkern långt borta.

Gunnar på gräsmattan.
Jag tränar på att jaga ute på gräsmattan.

Gunnar och Anders leker.
Jag leker med lillhusse Anders som kom på besök.
Uppdaterade 25/8 -07
Nyväckt Gunnar.
Vem är det som vågar störa mig när jag sover.

Gunnar vill inte.
Måste jag ta till med hårdtassarna.

Gunnar på gräset nedanför altanen.
Det är ganska skönt ute och visst är jag SÖT.

Gunnar leker i en papperskasse.
Pappkassar är helkul att leka i.
Uppdaterade 3/10 -07
Gunnar sitter ute på plattaltanen.
Sitter och tittar på lövhögen ifall det finns någon mus i den.
Visst syns mitt nya halsband jag fått?

Gunnar kikar fram vid lönnen.
Har gömt mig bakom trädet och spanar.

Gunnar slickar sig om munnen.
Slickar mig om munen, men jag fick ingen mus.

Gula lönnlöv kvar på trädet.
Så det är de där som täcker marken här nere, visst är de fina lönnlöven.
Åter överst på sidan.